slika5.jpg
slika11.jpg
avala-tower-near-belgrade-1540x755_c.jpg
slika2.jpg
slika1.jpg
slike3.jpg
slika6.jpg
slika8.jpg

O nama

Osnovna delatnost JP Emisiona tehnika i veze (JP ETV) su bežične telekomunikacije, a najvažniji zadatak je planiranje, izgradnja i održavanje emisione infrastrukture na teritoriji Republike Srbije pomoću koje se ton i TV slika dopremaju od radio i TV stanica, do kućnih radio i TV prijemnika.

Laboratorija JP Emisiona tehnika i veze u Košutnjaku: ing. Zoran Zavišić

Jedna od osnivačkih obaveza preduzeća je izgradnja primarne i sekundarne mreže (zemaljski predajnici i repetitori) za digitalno emitovanje radio i televizijskog programa.

U nadležnosti ovog preduzeća je i Avalski toranj, kao telekomunikacijski i turistički objekat.

Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze (JP ETV) osnovala je 09.10.2009. godine Vlada Republike Srbije ("Službeni glasnik RS" br. 84 od), a registrovano je 16.02.2010. u Agenciji za privredne registre. Faktički je počelo sa radom 01.01.2011. godine, kada su zaposleni u sektoru Emisiona tehnika i veze iz Radio difuzne ustanove Radio televizije Srbije prešli i zasnovali radni odnos u JP ETV.

avala
crveni_chot
crveno_selo
deli_jovan
jastrebac
tupiznica

Naši korisnici

Deo delatnosti JP ETV čini i iznajmljivanje radijskih i televizijskih predajnika, mikrotalasnih veza i antenskih sistema nacionalnim, regionalnim i lokalnim emiterima radio i TV programa. Korisnici usluga JP ETV su:

Radiodifuzne ustanove Srbije (RTS) i Vojvodine (RTV),Telekom Srbija, Telenor, VIP, Orion telekom, Prva srpska televizija, Heppy TV, B92, Pink TV, kao i regionalnom i lokalnom emiteri, internet provajderi, korisnici funkcionalnih sistema veza, korisnici od posebnog značaja, radio amateri i td. 

ЕТV је mоntirао i оdržаvа nајslоžеniје аntеnskе sistеmе nа stubоvimа еkstrеmnih visinа:

  • Gvоzdеnа rеšеtkаstа аntеnа u Zvеčki (Оbrеnоvаc) 235 m
  • Crvеnо Sеlо (Subоticа), 220 m
  • Аvаlski tоrаnj, 204 m – mеđu 10 nајvеćih u svеtu
  • Crvеni Čоt (Fruškа Gоrа), 120 m
  • Kоpаоnik, 80 m
  • Јаstrеbаc (Prоkuplје) 114 m
  • Оvčаr (Čаčаk), 114 m
  • Тupižnicа (Knjаžеvаc), 114 m